Ont om tid och dåliga erfarenheter av träning är några vanliga orsaker till varför många väljer bort att besöka träningsanläggningar och gym. På grund av dessa anledningar utvecklades Fortgjort träning – träningspass som är till för alla oavsett nivå och förutsättningar och som endast är 25 minuter långa.

OM FORTGJORTS PASS
Fortgjort Träning erbjuder snabba och lättförståeliga träningspass för nybörjare som de med lång träningsvana.

En vanlig missuppfattning är att man måste spendera flera timmar på ett gym ett par gånger i veckan för att det ska ge några resultat. Tvärtom visar forskning och flertalet studier att korta träningspass också kan vara effektiva och ge bra resultat. Istället för tiden beror effektiviteten på hur man tränar och vad man tränar. FortGjorts olika pass fylls av effektiva rörelser och många intervaller som gör att man tar i och utmanas samtidigt som man har roligt.

Ett pass på 25 minuter två eller tre gånger i veckan är också något som i princip alla kan avsätta tid till. Meningen med den korta tiden är också att man ska sluta passet när man är på topp innan orken tar slut och på så sätt känna mersmak inför nästa pass.

Trots att passen bara är 25 minuter långa innehåller de många olika övningar och moment. Passens namn ger en tydlig beskrivning av vad det är man kan förvänta sig av träningen, så som Mage Rygg eller Rörlighetsträning.

Övningarna är enkla att lära sig och kräver inga förkunskaper. Samtidigt är de utformade så att även de som tränat tidigare kan få ett effektivt träningspass och svettas ordentligt. Träningen är utformat så att den aldrig ska kännas svår och krånglig, men däremot får träningen gärna kännas ganska jobbig.