Information med anledning av Coronaviruset

Just nu får vi många frågor om hur vi på Tumlaren förhåller oss till Coronaviruset (Covid-19) och risken för smittspridning bland kunder och vår personal. Vi förstår i det här läget att du som kund kan känna oro kring det rådande läget och din hälsa är vår första prioritet. Vi fortsätter kontinuerligt att följa utvecklingen av smittspridning av Corona/Covid-19 via myndigheterna och tar deras rekommendationer på största allvar. Vi håller oss uppdaterade och är redo att sätta in nödvändiga åtgärder om situationen förändras.

I nuläget finns inga särskilda restriktioner för simhallar eller badhus. Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor och uv ljus som dödar både bakterier och virus. Vi håller en extra hög frekvens på städning och följer Folkhälsomyndighetens rådande riktlinjer. Vi ber dig visa respekt till dina medmänniskor och inte komma till våra simhallar om du är förkyld.

Enligt folkhälsomyndigheten är informationen följande: virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten när virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många personer vistas.

När det gäller gymmet och gruppträningen, så kommer vi än så länge att hålla öppet som vanligt och fortsätter att fokusera på att skapa en trygg och hygienisk träningsmiljö. Vi har därför utökat våra städrutiner träningsutrustning och kontaktytor rengörs extra mycket. Utöver att öka den vanliga städningen kommer vi att vara extra noggranna med att rengöra dörrhandtag, kranar och andra ytor som ofta kommer i kontakt med händer. Vi har också köpt hem sprit & och behövliga hjälpmedel, så att kunden själv kan rengöra efter sig till nästa kund.

Alla våra anställda på Tumlaren som inte är fullt friska vet att de ska stanna hemma. Vi kommer hålla vår hemsida uppdaterad om Tumlarens åtgärder och även skicka ut information på vår facebooksida. Informationen är senast uppdaterad: 2020-03-24, kl 15.21

Allmänna riktlinjer

En god handhygien är ett av de mest effektiva sätten att stoppa smitta och att minska spridningen av bakterier.

  • Vi förväntar oss att alla våra gäster är fullt friska och stanna hemma om du är sjuk (superviktigt!!!).
  • Träna och bada när du känner dig helt frisk.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten noggrant och ofta.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Använd handsprit (tvål bäst..).
  • Gör rent redskap och utrustning med avsedd sprayflaska på gymmet och gruppträningen.
  • Tvätta av redskapen varje gång med nytt papper.
  • Undvik att röra vid ansiktet och ögon samt att undvika nära kontakt med andra människor (i synnerhet sjuka).
  • Försök att hålla en distans till andra människor.

Vi kommer regelbundet att påminna er om detta!

Via länkarna nedan hittar du mer information från ansvariga myndigheter om viruset, smittspridning och hanteringen av utbrottet.

Smittskyddet Västra Götaland
Folkhälsomyndigheten
1177.se
Västra Götalandsregionens informationssida
Krisinformation.se

Känner du oro över att ha blivit smittad? Ring Vårdguiden på 1177.

Frågor om coronavirussjukdom covid-19? Ring det nationella informationsnumret 113 13.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar